Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Kavuk, Balıkesir İdare Mahkemesi'ne başvurdu

Kavuk, Balıkesir İdare Mahkemesi

Bandırma Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Malik Kavuk'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu'nun yasa ve yönetmelik tanımaz uygulamalarda bulunduğu öne sürülüyor.

Bandırma Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Malik Kavuk’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu’nun yasa ve yönetmelik tanımaz uygulamalarda bulunduğu öne sürülüyor.
Edinilen bilgilere göre, 1998 yılından beri Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan, bu süre içinde herkese sıcak ilgisi ve yardımlarıyla dikkati çekerek, öğretmenler tarafından çok sevilen Kavuk, geçtiğimiz günlerde Avanos’a atandı. Kavuk, kararname kendisine tebliğ edilmeden, yıllık iznini kullanmak istediyse de, İlçe Milli Eğitim Müdürü Pircioğlu, Kavuk’un izne ayrılma dilekçelerini kabul etmedi. Bu dönemde tansiyonunun yüksek seyretmesi nedeniyle Kavuk’a, 10 günlük doktor raporu verildi. Ancak Pircioğlu, yasa ve yönetmeliklere aykırı davranmayı sürdürüp, bu raporu da kabul etmeyerek, Kavuk’un, Şube Müdürlüğü ile ilişkisini 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle keserek, aldığı sağlık raporunu da yeni görev yeri olan Avanos’a gönderdi. Bu arada, Malik Kavuk’un yıllardır görev yaptığı Şube Müdürlüğü odasının kapısı da kilitlenerek, içeri girmesi, hatta özel eşyalarını alması bile engellendi. Avanos’a atanma kararnamesi kendisine tebliğ edilmediği ve raporlu bulunduğu halde Şube Müdürlüğü ile ilişkisi kesilen Malik Kavuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu’nun kendisine yönelik yasa ve yönetmelik dışı davranışlarını, Balıkesir İdare Mahkemesi’ne taşıdı.
Öte yandan, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hâlen Şube Müdürü olarak görev yapan Mutlu Aslan ve İhsan Parlak’ın, ülke genelindeki şube müdürlerinin atamalarının dondurulması nedeniyle imza yetkilerinin bulunmamasına karşın resmi belgelere imza attıkları öne sürüldü.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı